Ouderraad

Wat is een ouderraad?


In onze school is al jaren een ouderraad actief. De ouderraad is een verzameling van enkele enthousiaste ouders die elk jaar proberen om volgende zaken te realiseren:

1. De ouderraad streeft ernaar een vlotte dialoog en een goede samenwerking tussen de directie, leerkrachten en de ouders op te bouwen. Zowel vanuit de ouders als vanuit de school kunnen items besproken worden.


2. De ouderraad biedt de kans om andere ouders te leren kennen en verhoogt de betrokkenheid bij de werking van de school. Tijdens de vergaderingen en activiteiten is het ook belangrijk dat iedereen het naar zijn zin heeft, het moet altijd leuk blijven! Op het einde van het schooljaar organiseren we een etentje met alle leden van de ouderraad, de leerkrachten en directie.


3. De ouderraad staat in voor de verdeling van de gezonde tussendoortjes. Elk kind brengt een stuk fruit mee als tussendoortje voor de ochtend. ’s Middags krijgen zij een droge koek, yoghurt, pudding of fruit.  Hierdoor werken wij mee met de school om minder afval te produceren, worden de tussendoortjes goedkoper en is er gelijkheid onder de kinderen. 


4. De ouderraad organiseert jaarlijks enkele leuke activiteiten. De opbrengst van onze activiteiten wordt gebruikt voor uiteenlopende zaken. De kindjes worden elk jaar getrakteerd op pannenkoeken (Lichtmis), paaseitjes (Pasen) en ijsjes (einde schooljaar).  We voorzien jaarlijks een kleine attentie voor de leerkrachten op “de dag van de leerkracht”.  We dragen bij in de kosten voor de gezonde tussendoortjes en de zwemlessen van de derde kleuterklas. Ook bij grotere projecten, zoals de vernieuwing van de speelplaats, doet de ouderraad een schenking.   


5. De ouderraad ondersteunt ook interessante projecten. Zo is er de verkeersveiligheid waarvoor we hesjes voor alle kindjes voorzien hebben. Ook dit jaar blijft dat een belangrijk item. Wij ijveren mee voor een veilige schoolomgeving.


6. Ondersteuning van de school bij hun activiteiten zoals het frietjesfeest en andere schoolfeesten.


Hoe werkt onze ouderraad?


Per schooljaar organiseren we 5 vergaderingen. We bereiden dan de geplande activiteiten voor en wisselen van gedachten over allerlei punten die de kleuterschool, de kinderen en de ouders aanbelangen. Daarnaast wordt er voor grotere activiteiten (vb. kersthappening) gewerkt met werkgroepjes. 

De weg naar de ouderraad ligt voor iedereen open. Hebt u vragen of voorstellen die u besproken wenst te zien, aarzel dan niet om contact op te nemen met de voorzitter of met één van de leden van de ouderraad. U bent te allen tijden welkom om aan te sluiten!


U kan ons contacteren op ouderraad@kersenpitje.be of via onze facebookpagina. Like ons om onze activiteiten te volgen.  Een overzicht van de leden van de ouderraad vindt u terug op deze website.